Geruchten
07 november 2015 - Ron Smeets

Is dit de HTC One X9? Specs en afbeelding van een vermeende nieuwe HTC duiken op

Amper dre weken na de presentatie van de HTC One A9 zijn de meeste experts en analisten het er wel over eens dat dit toestel het niet in zich heeft om de reddende engel voor de Taiwanese fabrikant te worden. Als we het nieuwste gerucht mogen geloven dan werkt HTC momenteel aan nog een nieuwe smartphone; de One X9. Online zijn dit weekend de eerste afbeelding en specs van deze mogelijk volgende HTC smartphone opgedoken. Uiteraard is het waarheidsgehalte hiervan niet te bepalen en eerlijk gezegd vind ik de afbeelding ook niet heel erg overtuigend, maar dat is mijn onderbuik gevoel.

Uiterlijk lijkt het toestel op de afbeelding in geen velden of wegen op de One A9, of welk vorig One Series model dan ook. behalve dan dat het een smartphone is met ronde hoeken en een groot scherm ;) Het speaker design, ik neem althans aan dat de 'uitsparingen' aan de boven en onderzijde daarvoor bedoeld zijn, doet mij denken aan een ouder toestel maar op het moment dat ik dit schreef kwam ik even niet meer op de naam daarvan.

Over de specs is de bron van deze geruchten ook nog niet erg duidelijk. De grootte van het 2K (QHD dus) display is nog niet bekend. Verder wordt gespeculeerd dat het toestel een octa core Qualcomm Snapdragon 820 of een deca core Helio X20 processor krijgt. Beiden gloednieuwe processors, dat wel. Er wordt gesproken over 4GB RAM en 64 of 128GB geheugen, maar ook een 3GB model met 32GB geheugen zou tot de mogelijkheden behoren. De behuizing zou volledig van metaal gemaakt zijn en de One X9 krijgt een 23 megapixel (Sony) camera aan de achterzijde, aangevuld met een 4 megapixel (Ultrapixel?) selfie cam. De accu zou een capaciteit van 3500 mAh hebben. Tot slot wordt ook al een Chinees prijskaartje gemeld: RMB 2.999; ongerekend zo'n 440 Euro. Dat zou wel erg goedkoop zijn voor een toestel met bovenstaande specs (ongeacht welke processor en geheugen-combinatie). Zeker als je dat vergelijkt met het prijskaartje van de One A9.

Maar goed, vooralsnog zijn dit dus geruchten en is de spreekwoordelijke korrel zout, en misschien wel meer dan één, weer van toepassing.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.