Geruchten
26 augustus 2011 - Ron Smeets

Is dit de HTC Omega?

Naast Samsung heeft ook HTC een toestelpresentatie gepland aan de vooravond van de IFA. Verwacht wordt dat de Taiwanese fabrikant daar een of twee Windows Phone toestellen gaat presenteren.

De HTC Eternity is een van de namen die al enkele keren opdook, samen met de HTC Omega. Tot nu toe nog zonder plaatjes maar als we deze geruchten mogen geloven dan zou op deze typische HTC afbeelding de Omega te zien zijn.

Als de afbeelding inderdaad klopt, dan moet ik eerlijk bekennen dat ik niet veel vernieuwends zie in het design. Veel gelijkenissen met de Trophy 7, aangevuld met de '2011' design elementen van HTC zoals de metalen elementen in de body aan de voor- en achterzijde.

Eerdere geruchten spraken over de volgende specs voor HTC's eerste Windows Phone Mango smartphone; een 1.5 GHz (single core) processor met 512 MB RAM, een 3.8 inch SLCD touchscreen display en een 8 megapixel camera. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.