Geruchten
05 februari 2014 - Ron Smeets

Is dit de HTC M8?

Dat de HTC M8 de opvolger gaat worden van de One is geen nieuw gerucht meer. Daarover is de afgelopen maanden al heel veel te doen geweest. Foto's van het toestel waren echter nog niet opgedoken. Tot vandaag dan. Als het gelekte kiekje echt blijkt te zijn natuurlijk.

De foto is afkomstig van een Russische bron. Het land waar de laatste jaren heel veel gelekt wordt, en dan bedoel ik niet alleen geld, olie en gas ;-). Hoe dan ook, op het kiekje is de achterzijde van een toestel te zien dat veel op de HTC One lijkt. De verschillen?

Je ziet onder andere iets dat lijkt op twee camera's die boven elkaar geplaatst zijn en een verschillende afmeting hebben. Op een eerder gelekte afbeelding van de behuizing waren ook al twee 'gaten' te zien. De vraag is of het bovenste 'gat' inderdaad een camera is of misschien HTC's versie van de vingerafdruk scanner om het toestel te unlocken. De plaatsing daarvan aan de achterzijde zou dan wel weer een beetje afgekeken zijn van de LG G2. Verder valt ook op dat het toestel op de foto twee LED flitsers heeft. Maar dat was het dan ook wel zo'n beetje, vergeleken met de One. Eerdere geruchten spraken al over een full HD display en een quad core Snapdragon 800/805 processor. We zullen zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.