Geruchten
28 september 2012 - Ron Smeets

Is dit de eerste BlackBerry 10 Qwerty smartphone?

RIM heeft al laten doorschemeren dat er ook minimaal één BlackBerry 10 toestel met fysiek qwerty toetsenbord onthuld gaat worden. Op zich niet zo vreemd omdat BlackBerry 'van oudsher' haar sporen vooral verdiende met deze form factor.

CrackBerry heeft een promotie video opgedoken (die inmiddels weer offline gehaald is) waarin de eerste BlackBerry 10 Qwerty smartphone te zien zou zijn, naast de bekende 'Londen'. Het eerste dat bij mij op kwam was; 'een zwarte, qua design ietwat aangepaste, variant van de Porsche BlackBerry'.

Specs zijn er nog niet, behalve dan dat dit een BB10 toestel wordt. Een naam heeft hij ook nog niet. De qwerty BB10 toestellen worden de 'N-Series' genoemd. Het (even) online verschijnen van de video bleek een fout van de editor van het filmpje. Die zal wel wat boze mailtjes en telefoontjes van RIM ontvangen hebben ;)) De foto's:

BlackBerry_N_series BlackBerry_N_series_3 BlackBerry_N_series_5 BlackBerry_N_series_2 BlackBerry_N_series_4

Bron (Thnx! John)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.