Geruchten
22 september 2012 - Ron Smeets

Is dit de eerste BlackBerry 10 (Londen)?

Ze weten het bij RIM zelf maar al te goed. Het wachten op de eerste BlackBerry 10 toestellen duurt lang en is moeilijk. We moeten het al bijna een half jaar doen met wat demo's van het OS en een nog lang niet op het eindresultaat lijkend Alpha Device.

Gisteren dook ineens deze video op waarin mogelijk de eerste BlackBerry 10 smartphone, ook bekend als de 'Londen' te zien zou zijn. The real deal? Of een (knap) stukje Photoshop werk? Kijk zelf maar.

Het toestel in de video, of eigenlijk is het meer een animatiefilmpje, ziet er strak uit maar heeft zo op het eerste gezicht weinig traditionele BlackBerry kenmerken. Hij is wat vierkanter en mist natuurlijk het fysieke qwerty toetsenbord waar BlackBerry zo vaak om geroemd werd, in het verleden. Onder een bepaalde kijkhoek lijkt hij zelfs een beetje op de, inmiddels, oude iPhone 4/4S. Dat zou niet echt een goede zet van RIM zijn, maar goed. Het is dus verstandig om deze geruchten met het nodige zout 'in te nemen'. Ow, en hij lijkt wel redelijk op de eerdere foto's (en animaties) die van de BlackBerry Londen uitlekten.

Via (CrackBerry)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.