Geruchten
15 augustus 2016 - Ron Smeets

Is dit de behuizing van de Huawei Mate 9? Een foto van de achterzijde van de nieuwe Chinese phablet duikt op in China

Huawei zal over twee weken, in Berlijn, hoogstwaarschijnlijk een nieuwe phablet aan de wereld presenteren; de Mate 9. Enkele dagen geleden doken wat specs van het toestel op in een benchmark. Nu zijn ook enkele foto's van wat de behuizing van de Mate 9 zou moeten zijn in China online verschenen.

Daarop zijn diverse details van het toestel zichtbaar. Van de dubbele speaker grille en USB-C aansluiting aan de onderzijde tot en met de dual lens camera (of duo camera zoals de P9 die heeft) met vingerafdruk sensor aan de bovenzijde van de behuizing.

Opvallend zijn ook nog de twee 'uitsparingen' aan weerszijden van de camera. Een van beiden zal ongetwijfeld bedoeld zijn voor een LED flitser. En die tweede? Een extra flitser of laser focus? Dat laatste lijkt waarschijnlijker, maar uiteraard zal eerst nog moeten blijken in hoeverre deze kiekjes uiteindelijk overeenkomen met de waarheid. Dat weten we op 1 september, na de persconferentie van Huawei.

Overigens werden door de Chinese bron van deze foto's ook nog enkele specs van de Mate 9 genoemd. Die verschillen nauwelijks van die uit eerdere geruchten. Een 5.9 inch full HD scherm, HiSillicon 3660 processor met 4 of 6GB RAM (afhankelijk van de uitvoering) en Android 7.0 Nougat. De camera(s) aan de achterzijde zouden een resolutie hebben van 12 megapixels, maar eerder werd ook al gespeculeerd dat het toestel twee 16 megapixel camera's krijgt. Ook dat wordt op 1 september allemaal duidelijk.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.