Geruchten
14 november 2011 - Ron Smeets

Is dit dan de eerste BBX BlackBerry ?

Een hele tijd geleden werd een 'vreemde' BlackBerry gespot. De eerste geruchten spraken over een mogelijk eerste foto van een QNX BlackBerry. QNX, inmiddels dus bekend als BBX, is het nieuwe OS dat RIM binnenkort gaat lanceren, een 'combinatie' tussen OS7 en QNX.

Inmiddels weten we dat de foto uit die eerdere geruchten de 'Porsche Design' BlackBerry P'9981 was. Vandaag is een foto opgedoken van wederom een ietwat vreemd vormgegeven BlackBerry. Dit keer is het een touchscreen only toestel en ook nu weer gaat het gerucht dat dit wel eens de eerste BBX Blackberry zou kunnen worden.

Het toestel op deze afbeelding zou de codenaam 'London' gekregen hebben. Over de specs wordt gesproken van een 1.5GHz dual core processor met 1GB RAM, 16GB geheugen, 8 megapixel camera (plus een 2MP versie aan de voorzijde) en nagenoeg dezelfde afmetingen als de Samsung Galaxy SII, maar dunner dan de iPhone 4S.

We zullen zien. Ik zet mijn 'geld' vooralsnog op een touchscreen variant van de P'9981 ofwel een tweede Porsche Design BlackBerry, maar ook dat is pure speculatie. De foto zou ook zomaar helemaal fake kunnen zijn. De (on)betrouwbaarheid van de bron, is ook door de 'ontdekker' van de foto nog niet achterhaald. Het toestel op de foto zou een dummy zijn die de maker van het kiekje dus te zien gekregen heeft.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.