Nieuws
09 januari 2014 - Ron Smeets

Iris scanner voor de Galaxy S5 en compactere Gear op komst

De vice-president van Samsung Mobile, Lee Young Hee, heeft tegenover Bloomberg enkele uitspraken gedaan over de verdere ontwikkeling van de Galaxy Gear smart watch en de Galaxy S5.

Allereerst bevestigd Lee nogmaals dat de officiele onthulling van Samsung's nieuwste vlaggenschip (de S5 dus) gepland staat voor maart of april; geheel volgens het schema dat de fabrikant al jaren hanteert. Over de specs en het design wilde Lee, natuurlijk, nog niets zeggen maar hij verklapte wel al dat Samsung meet het idee speelt om de nieuwe Galaxy uit te rusten met een iris scanner.

Op zich zou dat wel een coole nieuwe feature zijn. Je houdt je oog voor de camera aan de voorzijde van het toestel om hem te unlocken. OK, een gimmick, maar wel cool, toch? Het moge duidelijk zijn dat Samsung met de mogelijke toepassing van een iris scanner inspeelt op ontwikkelingen zoals Apple's vingerafdruk optie in de iPhone 5S, een van de grootste concurrenten voor Samsung's Galaxy S modellen.

Lee zei ook dat samen met de Galaxy S5, net als de Note 3, een nieuw model van de Galaxy Gear smart watch gelanceerd zal worden. Die wordt in ieder geval ietwat compacter en lichter dan het huidige model. Tot slot lichtte de VP ook een tipje op van de design-sluier voor de Galaxy S5. Hij gaf toe dat het ontwerp van de S4 teveel op de S3 leek. "Voor het design van de S5 zijn we terug naar de basis gegaan, waarbij het scherm een de cover het belangrijkste waren", aldus Lee

Letterlijk zij Lee over bovenstaande onderwerpen hetvolgende: “We’ve been announcing our first flagship model in the first half of each year, around March and April, and we are still targeting for release around that time. When we release our S5 device, you can also expect a Gear successor with more advanced functions, and the bulky design will also be improved ...When we moved to S4 from S3, it’s partly true that consumers couldn’t really feel much difference between the two products from the physical perspective, so the market reaction wasn’t as big. For the S5, we will go back to the basics. Mostly, it’s about the display and the feel of the cover.”

In het interview sprak Lee ook nog over de volgende generatie van de Galaxy Note (4). De kans bestaan dat die een zogenaamd 'drie-weg-display' zal krijgen. Wat dat precies betekent is nog niet duidelijk. Lee had het over de mogelijkheid om berichten vanuit verschillende hoeken op het scherm te kunnen lezen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.