Accessoires
03 juni 2005 - Ron Smeets

iPod uit de muur

Apple gaat iPods mbv automaten verkopen op de luchthavens van San Francisco en Atlanta. De automaten trekken nofgal wat belangstelling. Consumenten willen weten hoe ze kunnen betalen en of de apparaatjes als een blik frisdrank naar beneden komen rollen.

Het antwoord is per creditcard, en een robotarm pakt de iPods voorzichtig op en legt ze voor de klant in een bakje. De iPods liggen naast andere elektronica als digitale camera`s.

Inmiddels heeft Apple naar eigen zeggen ruim 21.000 verkooppunten voor de iPod . Dat is veel vergeleken met de 4.000 verkooppunten waar Macs te krijgen zijn. Een nadeel van de automatenverkoop is dat nog moet blijken of een dergelijke goedkoop aandoende distributiemethode het merk geen schade berokkent.

Bron : (Advertising Age)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.