Entertainment
09 juni 2006 - Ron Smeets

iPod populairder dan bier

Al 18 jaar houdt marktonderzoeker elk jaar een enquete onder studenten op 100 Amerikaanse hogescholen en universiteiten om er achter te komen wat 'hot' is en wat 'not'.

Op één enkeke keer na, in 1997, staat bier (drinken) al die jaren al op nummer 1. Op zich natuurlijk geen echt verassende uitslag als je het aan studenten vraagt. Die ene keer dat dat tot nu toe dus niet zo was werd het tijdelijk van die eerste plaats verdreven door het aanstormende 'Internet'.

Dit jaar is het gerstenat echter wederom van de eerste plaats verdreven en dit keer is de iPod de 'schuldige' . Van de 1200 ondervraagde studenten zei 73% dat de iPod momenteel het meest populaire tijdverdrijf is. Op de voet gevolgd door Bier en Facebook dot com, een social networking website, die beiden met 71% op een gedeeld tweede plaats eindigden.

Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar vorig jaar werd al bekend dat GSM's er in Japan voor zorgen dat de jeugd minder rookt en als nu de iPod verantwoordelijk is voor minder alcoholgebruik, dan zijn deze gadgets dus zo slecht nog niet als sommigen ons willen doen geloven.Gerelateerde links:
Spieken met je GSM
Universiteit volgt online gedrag WiFi gebruikers
SMS generatie beter in taal dan vroeger
De ultieme iPod accesoire gids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.