Entertainment
10 december 2006 - Ron Smeets

iPod opladen en aansluiten in het vliegtuig

Dit weekend heeft Apple bekendgemaakt dat men een overeenkomst gesloten heeft met diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook de KLM, waardoor het vanaf begin volgend jaar mogelijk wordt om je iPod aan te sluiten op de in-flight entertainment systemen die in de stoelen ingebouwd zijn.

Behalve dat je daarmee dan je iPod kunt opladen is het ook mogelijk om de muziek te beluisteren en, voor diegenen met een iPod Video, films en videclips af te spelen op het display in de stoelen.

Voorlopig doen KLM, Air France, Delta, Continental, Emirates en United aan de deal mee. Er wordt niets gezegd over de eventuele kosten, maar ik ga er van uit dat je als passagier niets extra's hiervoor hoeft te betalen.Gerelateerde links:
3G netwerken in prive-jets
Mobiel luchtbellen komt eraan
Mobiele etiquette voor in het vliegtuig
T-Mobile kleurt Airbus Magenta
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.