Accessoires
16 november 2006 - Ron Smeets

iPod of Zune?

De Zune is, in de VS, nu enkele dagen verkrijgbaar en de meest prangende vraag is natuurlijk: wat is de beste keus als ik een MP3 speler wil kopen en het geld voor een van beide te besteden heb, Vooral dat laatste moet niet uit het oog verloren worden wat hoe je het ook wendt of keert, de Zune en iPod zijn bepaald niet de goedkoopste MP3 spelers.

Gizmodo heeft een soort van handmatige stemwijzer gemaakt waarmee je aan de hand van een 12-tal stellingen en voorkeuren een weloverwogen keuze tussen beide gadgets kunt maken. Het duurt nog (minstens) een jaar voordat deze keuze hier ook aan de orde is, maar dan kunnen jullie je alvast voorbereiden.

Wil je. . .:

1. een groot display: Zune

2. een flat-fee download abonnement: Zune

3. de online muziekwinkel met het grootste assortiment: iPod

4. muziek en foto sharing: Zune

5. een online filmwinkel: iPof

6. contacts, agenda, notities, stopwatch en Games: iPod

7. iets nieuws: Zune

8. muziek downloaden en streamen via je xBox: Zune

9. muziek downloande maar niet streamen via de xBox: iPod

10. een krasvrije MP3 speler: Zune

11. een ingebouwde FM tuner: Zune

12. een touch-sensitive scrollwheel: iPod

Wat natuurlijk ook niet vergeten moet worden is dat diegenen die op die moment een ipod hebben die aan vervanging toe is en nu een Zune gaat kopen ook zijn muziek opnieuw zal moeten aanschaffen. Dat is natuurlijk een van de balngrijkste redenen om bij de iPod te blijven.Gerelateerde links:
Eerste review van de Zune: licht, sexy en goed
Zune pas eind 2007 naar Europa
Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007
De Zune en iPod fotoshoot. . .
Zune voor 300 Euro in de winkel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.