Toestellen
05 november 2006 - Ron Smeets

iPod musicphone van Samsung komt naar Europa

Afgelopen week werd bekend dat de iPod achtige muziektelefoon van Samsung, de X830, een kleuren-update a la iPod Nano gekregen heeft en dat het toestel nu eindelijk ook in de Koreaanse winkels te vinden is.

De vraag of het toestel ook naar Europa zal komen is dit weekend ook beantwoord. Volgens Mobiledia brengt de Koreaanse toestelmaker de X830 nog voor het eind van deze maand ook op de Europese markt.

het toestelletje is 84mm hoog, 30mm breed, 20mm dik en weegt slechts 75 gram. Met 1Gb geheugen kun je ongeveer 250 MP3tjes opslaan en de X830 heeft ook een Podcast functie.

De belangrijkste specs op een rijtje:

- GSM 900 / 1800 / 1900 MHz

- EDGE / GPRS Class 10

- 1.3-Megapixel Camera

- 128 x 220 pixel 262K kleuren TFT

- 1 GB (Nand flash) geheugen

- MP3 / AAC / AAC+ / eAAC+ / WMA

- MPEG4

- Bluetooth

- USB 2.0

- MMS / Java / WAP 2.0Gerelateerde links:
Samsung's iPod GSM nu ook in zes kleuren
Samsung's Koreaanse iPod phone nu ook als GSM
Bijzondere musicphone van Samsung
De 'Chocolate Nano' MP3 speler
De Nano GSM
Thaise 'iPod Nano GSM'
MP3 speler met Nano en RAZR accenten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.