Accessoires
15 juni 2006 - Redactie MobileCowboys

iPod krijgt serieuze concurrentie

Gisteren lanceerde een New Yorks bedrijf een alternatief voor de populaire iPod van Apple. De Musicgremlin zoals de naam is van zowel het bedrijf als de mp3-speler, heeft geen computer nodig om liedjes te downloaden. Gremlinluisteraars kunnen onderling ook liedjes uitwisselen.

De muziekdrager, die vanaf vandaag te koop is via Amazon.com en musicgremlin.com kost circa 240 euro. Het is niet alleen een mp3-speler, maar ook een fm-radio.

Abonnees van een bijbehorende Musicgremlin-dienst kunnen direct op de muziekdrager onbeperkt liedjes downloaden zonder tussenkomst van een computer en met andere abonneees liedjes uitwisselen. Een abonnement kost circa 12 euro per maand.

Wel is het onbeperkt liedjes downloaden beperkt tot de platenlabels waarmee de dienst contracten heeft. En de uitwisseling en het downloaden van mp3-songs vereist de beschikbaarheid van een WiFi-station. Daarnaast kan de Musicgremlin minder liedjes onthouden dan iPod. Het heeft een intern geheugen van acht gigabyte (circa tweeduizend liedjes) versus dertig gigabyte van Apple's paradepaardje, waarmee 7.700 liedjes bewaard kunnen worden.

Desondanks beziet de Wall Street Journal de Musicgremlin als serieuze bedreiging voor de hegemonie van iPod. via Zibb en DutchCowboysGerelateerde links:
Digitale muziekservice van DoCoMo en Microsoft
Zen Vision:M versus iPod Video
Creative's antwoord op de iPod Video
IPod op eenzame hoogte
De ultieme iPod accesoire gids
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl