Accessoires
18 mei 2009 - Ron Smeets

iPod achtige Beeld-Babyfoon

Zelf heb ik er voorlopig geen meer nodig, maar mocht je op zoek zijn naar een moderne babyfoon die niet alleen het beluid van je (slapende) kroost laat horen maar waarop je hem of haar ook daadwerkelijk kunt zien liggen, dan is er nu de Nederlandse Luvion Platinum.

Deze beeld-babyfoon heeft door zijn kleur en het design, een display met een rond bedieningspaneel eronder, wel wat weg van een iPod.

De camera met nachtzicht maakt het voor ouders mogelijk hun baby te zien wanneer hij/zij in een donkere kamer slaapt. Ook kunnen er verschillende camera’s (max. 4) op aangesloten worden, zodat meerdere baby’s en/of kinderen tegelijk geobserveerd en beluisterd kunnen worden.

Een grote uitdaging van de hedendaagse ouder is het vinden van een storingsvrije babyfoon. Met name door draadloos internet kan dit vaak lastig zijn. De Luvion Platinum maakt gebruik van Wi-Fi. Daarnaast zorgt de gecodeerde verzending via H.264 videotechniek voor een 100% storingsvrije en private transmissie, dus een uitstekende verbinding in ieder huis. In open veld is het maximale bereik van de Luvion zo'n 200 meter. In huizen is dat natuurlijk heel wat minder en afhankelijk van de bouw en ligging van de huizen.

De Luvion Platinum heeft een 2.4 inch LCD scherm en werkt op een Li-ion accu die, bij continu gebruik, tusen de 2 en 3 uur meegaat. Gebruik je de VOX functie, het systeem springt dan alleen aan als de baby geluid maakt, dan gaat de accu natuurlijk langer mee. En anders zet je hem gewoon in zijn basis station, dan wordt ie direct gevoed. De camera's kunnen ook op batterijen (4 x AA) werken.  De Luvion Platinum is vanaf 18 Mei te koop in Nederland voor 199 Euro (adviesprijs).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.