Toestellen
11 december 2012 - Ron Smeets

iPhones, Samsung's en Sony's in de Krusell Toestel Top 10

In de Krusell Toestel Top 10 van november stonden deze keer alleen de iPhones (5, 4/4S), vier Samsung's en vier Sony's. Een bijzondere ontwikkeling. Letwel, voor diegenen die het misschien nog niet wisten ;-), de Krusell lijst wordt samengesteld op basis van het aantal hoesjes dat de fabrikant verkoopt in meer dan 70 landen, wereldwijd.

Veel meer dan een indicatie voor de populairste (en best verkopende) toestellen van dit moment is dat dus niet. Opvallend is wel dat in het verleden ook altijd enkele Nokia's, met name de goedkopere modellen, in deze lijst stonden en de afgelopen maanden ook enkele HTC's (One X en One S). Die kopers hebben nu schijnbaar minder behoefte aan hoesjes? Of kiezen die nu voor andere merken (hoesjes)?

De hele Top 10:

1. (1) Apple iPhone 5
2. (3) Apple iPhone 4/4S
3. (5) Samsung I8190 Galaxy S III Mini
4. (2) Samsung Galaxy i9300 SIII
5. (-) Samsung Galaxy Note II N7100
6. (-) Sony Xperia TX
7. (-) Sony Xperia T
8. (4) Sony Xperia acro S
9. (7) Sony Xperia Go
10. (9) Samsung GT-B2710 / Xcover

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.