Nieuws
15 maart 2012 - Ron Smeets

iPhones en iPads blijven in de Nederlandse winkels liggen

Nee, dit is geen bericht over dalende verkoopcijfers van de iPhone en/of iPad maar een volgende uitspraak in een van de vele rechtzaken tussen Apple en Samsung.

De Koreaanse fabrikant had op basis van de vermeende schending van enkele 3G patenten bij de rechter om een verkoopverbod van de iPhone 4 / 4S, iPad en iPad 2 'gevraagd'. Die eis is gisteren dus afgewezen. Apple mag in Nederland dus gewoon haar iPhones en iPad's blijven verkopen.

Volgens de rechtbank maakt de iPhone 4S in ieder geval gebruik van andere 3G chip en daarmee is volgens de rechtbank een verkoopverbod niet aan de orde. Voor de andere modellen kan dat nog anders uitpakken omdat die weer een andere 3G chip gebruiken maar de rechter heeft wel al laten doorschemeren dat de manier waarop Apple gehandeld heeft tijdens de onderhandelingen met Samsung over een licentie / vergoeding, ook geen reden geeft tot het instellen van een verkoopverbod voor de iPhone 4, iPad en iPad 2. Ik heb de score niet meer bijgehouden maar volgens mij is het Samsung 2, Apple 2 en de juristen $ 1.597.254,61 ;-)

De volledige uitspraak van de rechtbank kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.