Entertainment
12 december 2007 - Ron Smeets

iPhone wordt HET te hacken device in 2008

Netwerkbeheerders en 'security officers' van banken, overheidsinstellingen en andere organisaties waar gevoelige en/of waardevolle digitale informatie te vinden is kunnen een sabbatical nemen, volgend jaar.

Mmmh, dat ik misschien wat cru en ook erg overdreven gesteld van mij, maar toch. . . Als de voorspellingen van Arbor Networks uit een recent rapport kloppen dan wordt de iPhone namelijk het device waar hackers zich volgend jaar massaal op zullen storten.

Arbor baseert die voorspellingen op het feit dat de beveiliging van de iPhone zo ongeveer het meest besproken onderwerp van 2007 is gebleken en dat het daarom niet meer dan logisch zal zijn dat hackers juist die beveiliging zullen willen kraken.

Bovendien is inmiddels gebleken dat Apple steeds succesvoller wordt in het dichten van de bestaande lekken in het OS van de iPhone waardoor het unlock proces voor nieuwere firmware versies steeds lastiger wordt.

Daar zit natuurlijk wel iets in. Ik geloof best dat hackers juist op zoek gaan naar de grootste uitdagingen, maar of dat nu de iPhone zal worden weet ik zo net nog niet. En ja, zolang de iPhone in meer dan 95% van de gevallen alleen gelocked verkocht wordt zullen er ook altijd hacker blijven proberen die beveiliging te kraken.Gerelateerde links:
iPhone moeilijker te hacken dan verwacht
iPhone firmware 1.1.2 sloopt wederom de jailbreak hack
iPhone toch te hacken
iPhoneDevTeam roept de hulp in van andere hackers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.