Nieuws
18 mei 2007 - Ron Smeets

iPhone werkt toch in Europa

Vanochtend was er ineens een hoop te doen rondom een bericht dat de iPhone niet geschikt zou zijn voor de 900 en 1800MHz netwerken van onder andere KPN en Vodafon en diverse andere Europese Telco's.

De reden voor deze 'paniek' was een document (pdf) dat de FCC gepubliceerd had met daarin de frequentie's van netwerken waarvoor de iPhone geschikt zou zijn. Zoals nu blijkt staan in dat document waarschijnlijk alleen de GETESTE frequentie's (850 en 1900MHz).

Zoals Apple ook al aangaf is de iPhone een quad-band GSM en dus wel degelijk geschikt voor de Europese netwerken, mits je natuurlijk beschikt over een Sim-lock vrij toestel.

Via: iPhoneclub (Thanx Jean-Paul!)Gerelateerde links:
Ga jij een iPhone kopen?
Cingular opent iPhone community
De iPhone niet voor iedereen. . .
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Iphone in Europa niet te gebruiken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.