Nieuws
03 juli 2007 - Ron Smeets

iPhone voorraden slinken snel

De berichten dat de eerste twee dagen ruim 500.000 iPhones verkocht zijn worden aan alle kanten in twijfel getrokken.

En met alle kanten bedoel ik dus ook 'twee kanten op'. Er zijn analisten die zeggen dat er niet meer dan 300.000 iPhones verkocht zijn in het eerste weekend, maar er zijn d'r ook die de verkoopcijfers inschatten op ruim 700.000. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Hey, da's ook toevallig; dan kom je uit op 500.000 ;-)

Enfin, feit is dat Apple zelf vanochtend (lokale tijd) meldde dat de beschikbaarheid van de iPhone, in de Apple Store's, geslonken is naar 42%.

Zaterdag ochtend begon men, natuurlijk, op 100%. Zondag was het percentage al gedaald naar 84% en gisteren (maandag) stond de teller nog op 61%.

Snel gerekend betekent dit dat de voorraad dus met ongeveer 20% per dag afneemt. Als Apple geen nieuwe toestellen binnenkrijgt dan zullen de diverse winkels nog voor het eind van deze week waarschijnlijk helemaal zonder komen te zitten. . .Gerelateerde links:
AT&T's EDGE netwerk bezwijkt. . .
Losse iPhone onderdelen kosten nog geen 200 Euro
500.000 iPhones in het eerste weekend
AT&T winkels dicht als de iPhone binnenkomt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.