Nieuws
28 augustus 2009 - Ron Smeets

iPhone voor €199, zonder abonnement en SIMlock: écht niet!!!

Als we de folder van HDVA mogen geloven (zie afbeelding hiernaast) dan verkopen zij momenteel SIMlock vrije iPhone's (3G of 3Gs, dat staat er niet bij) voor 199 Euro, zonder abonnment. Klinkt als een aanbieding in de categorie 'Te mooi om waar te zijn'. En dat is het ook!

HDVA verkoopt namelijk alleen telefonisch en om producten te bestellen moet je met een duur (80ct per minuut) 0900 nummer bellen. Echter, je krijgt niemand aan de lijn en dus kun je ook niets bestellen. Ik heb het nummer zelf ook al een aantal keer geprobeerd te bellen, zonder succes. Ieder gesprek kost wel 80 cent. Typisch gevalletje van oplichting dus. Ver weg van blijven! SIMlock- en abonnements vrije iPhones voor €199 bestaan niet!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.