Nieuws
07 november 2007 - Ron Smeets

iPhone verkoop in Duitsland start vrijdag 9-11 om 00u01

Het is al een tijdje bekend dat op 9 november de iPhone ook officieel voet zal zetten op Europese bodem.

In Engeland zullen de eerste 'Jesus Phones' vanaf twee minuten over zes in de avond (lokale tijd) over de toonbanken van O2, Apple en de Carphone Warehouse gaan.

In Duitsland daarentegen opent de eerste T-Mobile winkel al om 00u01 haar deuren voor de iPhone kopers, ruim 19 uur eerder dan onze buren aan de andere kant van de Noordzee ;-)

Wie overigens van plan mocht zijn een trip naar Duitsland of Engeland te plannen om daar een iPhone te gaan kopen moet wel even goed nadenken. In beide landen zal de iPhone niet ZONDER abonnement verkocht worden en hacken zal (voorlopig) ook een stuk moeilijker worden als de berichten kloppen dat de Europese iPhone (die technische welliswaar niet verschilt van het Amerikaanse model) uitgevoerd wordt met firmware versie 1.1.2. Daarin zou namelijk de zogenaamde TIFF exploit gefixed zijn die het mogelijk maakt om het toestel te jailbreaken als voorbereiding op het kraken van de SIM lock en installeren van software van derden.Gerelateerde links:
iPhone firmware 1.1.2 sloopt wederom de jailbreak hack
Franse iPhone toch naar Orange
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
Apple sluit overeenkomst met O2, Orange en T-Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.