Nieuws
19 september 2007 - Ron Smeets

iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland

Dat vandaag de officiële aankondiging er aan zat te komen voor de Duitse release van de iPhone lag al in de lijn van de verwachtingen na de eerdere berichten over Jobs’ geplande reisjes naar Berlijn en, later deze week, Frankrijk.

Wat wel als een redelijke verassing komt is het feit dat Apple in Duitsland, waar de iPhone dus ook vanaf 9 november in de winkels zal liggen, uiteindelijk T-Mobile als preferred provider gekozen heeft, daar waar Vodafone lange aan het langste eind leek te gaan trekken.

T-Mobile werd wel als mogelijke kandidaat genoemd maar de algemene verwachting, en ook de geruchten wezen in die richting, was toch dat Vodafone al een overeenkomst had gesloten voor (een deel van) het Europese vaste land.

Schijnbaar dat Vodafone dus toch niet kon leven met de eis van Apple om een deel van de belminuten-, SMS- en Dataverkeer omzet die gegenereerd gaat worden met iPhones en de bijbehorende abonnementen af te staan aan de toestelmaker.

De Duitse iPhone gaat, in combinatie met een tweejarig abonnement, 399 Euro kosten.Gerelateerde links:
3G iPhone vanaf 12 November in Duitsland te koop?
iPhone vanaf 1 November in Duitsland te koop
Apple sluit overeenkomst met O2, Orange en T-Mobile
iPhone per september via O2 in Engeland?
Meer bewijzen voor Vodafone en T-Mobile iPhone deals
iPhone heel even 'te zien' op Duitse T-Mobile site
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.