Geruchten
03 juli 2007 - Ron Smeets

iPhone vanaf 1 November in Duitsland te koop

Volgens een artikel in de Duitse krant de Rheinische Post maakt T-Mobile morgen (woensdag) bekend dat zij de iPhone vanaf 1 November exclusief in Duitsland op de markt zullen brengen.

Veel meer details over de deal tussen T-Mobile en Apple zijn daags voor de mogelijke aankondiging nog niet bekend. De prijs is wel al genoemd: ca. €450, waarschijnlijk voor de 8GB versie.

T-Mobile gaf geen antwoord op vragen van de journalisten van de Duitse krant over het waarheidsgehalte van deze geruchten. 'Kein Kommentar' was alles wat men er over kwijt wilde. De krant beroept zich bij haar berichtgeving op 'bronnen rondom Deutsche Telekom', de moedermaatschappij van T-Mobile.

De meest prangende vragen die we nu natuurlijk hebben zijn of de 'Duitse' iPhone 3G zal ondersteunen en of T-Mobile's deal ook voor de rest van Europa (met name Nederland en Belgie) gaat gelden.

Vooralsnog werden vooral T-Mobile en Vodafone getipt als de grootste kanshebbers om de iPhone in Europa te mogen gaan verkopen. Andere bronnen tippen echter ook France Telecom en Telefonica als mogelijke (lokale) iPhone providers in respectievelijk Frankrijk en Spanje.

Foto: ReutersGerelateerde links:
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
Europese iPhone abonnementen van Vodafone gespot
T-Mobile ook in de race voor de iPhone
Ga jij een iPhone kopen?
Europese iPhone naar Vodafone, Google Phone naar O2?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.