Nieuws
28 september 2007 - Ron Smeets

iPhone update 1.1.1 'sloopt' unlock én Jailbreak software

Deze week kondigde Apple nog aan dat men niet bewust op zoek zou gaan naar een methode om de iPhone unlock methodes door middel van een update 'onklaar' te maken.

Inmiddels blijkt echter wel dat na het installeren van de gisteren uitgerolde 1.1.1 versie van de iPhone firmware de iPhoneSimFree unlock niet meer werkt en je het toestel opnieuw moet activeren. Helaas werken na de update ook eventueel zelf geinstalleerde andere programmas én de Jailbreak software niet meer.

Vooral dat laatste is bijzonder irritant want dat betekent namelijk dat je een originele AT&T SIM nodig hebt om het toestel weer te kunnen activeren. Volgens iPhoneSimFree werkt hun unlock methode daarna gewoon weer.

Gebruikers die een iPhone gekocht hebben zonder abonnement van AT&T zullen dus tijdelijk een ander toestel moeten gebruiken om mee te bellen, in ieder geval totdat de Jailbreak software ook weer 'up to date' is.Gerelateerde links:
Apple nuanceert waarschuwing voor unlocked iPhones
Unlocked iPhones vallen buiten de garantie
Apple laat iPhone unlock software ongemoeid
Unlocked iPhone na update weer gelocked
iPhone update 1.0.2 uitgebracht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.