Nieuws
22 augustus 2007 - Ron Smeets

iPhone update 1.0.2 uitgebracht

Apple heeft de tweede update voor de iPhone uitgegeven, versie 1.0.2. Op zich een kleine aanpassing met daarin, naar eigen zeggen, alleen wat bug-fixes.

Echter, zo blijkt uit deze ervaring van Engadget, lijkt het er op dat deze update voor problemen kan zorgen bij toestellen die gehacked zijn (zgn. Jailbreak).

Tijdens het updateproces kwamen er diverse foutmeldingen en nadat de nieuwe software geïnstalleerd was bleek het toestel niet alleen gewist te zijn (muziek, agenda, contacts etc) maar werkte ook de restore optie van een eerdere backup niet meer. De Jailbreak leek wel nog in tact te zijn.Gerelateerde links:
Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms
iPhone unlocked voor Europese sims
Apple iPhone update 1.0.1
iPhone toch te hacken
iPhone moeilijker te hacken dan verwacht
Eerste firmware update voor de iPhone op komst?
SIM lock van de iPhone gekraakt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.