Nieuws
09 juli 2007 - Ron Smeets

iPhone unlock software bijna klaar

Dat is althans wat de oprichter, John McLaughlin, van het Ierse bedrijf Uniquephones in een interview gezegd heeft.

Uniquephones is gespecialiseerd in het ‘kraken’ van SIM locks en schijnt nu die van de iPhone dus bijna ‘onder de knie’ te hebben.

Dat betekent, als de software uitgebracht wordt, dat iedereen die een iPhone in de VS gekocht heeft ‘m voor 50 dollar (de prijs van de unlock-software) SIM lock vrij kan maken.

Volgens McLaughlin heeft Uniquephones al meer dan 150.000 vragen gekregen met betrekking tot het unlocken van de iPhone. “Onze engineers werken momenteel 24 uur per dag aan een oplossing en wij zijn dichtbij succes”, zo zegt hij.

Gezien de vele klachten over AT&T’s netwerk zal zo’n tool gretig aftrek vinden onder de, inmiddels meer dan een miljoen, iPhone gebruikers. Daarnaast zullen ook de iPhone fans die hem naar het buitenland hebben laten verschepen, al dan niet met wat hulp van familie of vrienden in de VS, blij zijn als het toestel gewoon met een lokale SIM kaart en abonnement gaat werken. Ik hoor zelf ook bij die laatste groep ;-)Gerelateerde links:
Meer bewijzen voor Vodafone en T-Mobile iPhone deals
SIM lock van de iPhone gekraakt?
Software iPhone online te downloaden
Toch een SIM Card ‘gleuf’ op de iPhone!?
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Amerikaanse iPhone toch NIET bruikbaar in Europa?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.