Nieuws
15 juli 2008 - Ron Smeets

iPhone uitverkocht, lange levertijden verwacht

Dat is eigenlijk wat je uit onderstaand persbericht van T-Mobile over de succesvolle Nederlandse lancering van de iPhone 3G kunt afleiden.

Mensen die al eens eerder gloednieuwe (lees: vlak na de lancering) Apple producten gekocht hebben zullen dit herkennen want Apple is een meester in het creëren van schaarste rondom de hype van een nieuw product.

Opvallend is wel dat T-Mobile voor een deel ook de hand in eigen boezem steekt door te zeggen dat de enorme vraag hun verwachtingen overtroffen heeft. Ofwel ze hebben er te weinig ingekocht?

Enfin, hieronder kun je het hele persbericht lezen. Jammer genoeg worden er geen aantallen genoemd.

PERSBERICHT - De eerste verkoopdag van iPhone3G op vrijdag 11 juli was voor T-Mobile een groot succes. Een paar uur voor de officiële introductie van het toestel, vormden zich door het hele land wachtrijen voor de T-Mobile Shops. Ondanks de uitbreiding van capaciteit in de systemen, het call center en in de winkels, leidde de grote toeloop van geïnteresseerden toch tot langere wachttijden. Aan het einde van de ochtend was de voorraad iPhone3G toestellen uitverkocht.

De vraag naar iPhone3G is nog veel groter dan vooraf verwacht. Daarom zal men de komende periode rekening moeten houden met levertijden. T-Mobile verwacht op zeer korte termijn en op zeer regelmatige basis nieuwe leveringen.

Mensen die iPhone3G willen kopen, kunnen gewoon terecht bij de T-Mobile verkooppunten. Mocht het toestel op dat moment niet voorradig zijn, dan is het mogelijk om in de winkel een aanbetaling te doen en op een intekenlijst ingeschreven te worden. Alle aanvragen worden vervolgens op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en zo snel mogelijk verwerkt. Online kan men iPhone3G en bijbehorend abonnement aanschaffen via de e-shop.

‘De afgelopen twee weken zijn wij echt overspoeld met vragen van mensen die iPhone3G wilden aanschaffen. We hielden daarom wel rekening met een grote toeloop bij de introductie, maar de vraag naar iPhone3G overtreft onze verwachtingen. iPhone3G is een enorm succes in Nederland en wij zijn verheugd dat mensen in zulke grote getale naar onze verkooppunten zijn gekomen.

Gezien de grote toestroom verwacht ik dat men de komende paar weken rekening moet houden met levertijden, maar wij zullen er alles aan doen om de mensen die een iPhone3G willen kopen zo snel mogelijk te bedienen. De reacties van de eerste iPhone3G bezitters waren zeer positief,’ zegt Bart Weijermars, Directeur Marketing bij T-Mobile in Nederland.Gerelateerde links:
Eén miljoen iPhone 3G's in drie dagen
Eerste indruk van de iPhone 3G (UPDATE 15u35)
iPhone vanaf vrijdag 11 juli om 09u30 te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.