Nieuws
12 september 2008 - Menno Stil

Iphone Sw2.1 Lekker patchen?

De Apple iPhone is sinds zijn lancering alweer 2 maanden geleden aan de eerste echt grote update toe.

Dinsdag 9 september: Steven kloutert het podium op.

Alle echte Apple fans zitten achter hun Mac en volgen de blog's.

Nieuwe ipod's (we schreven er al over) en Itunes 8 zijn leuk, maar daar zat deze iPhone gebruikert niet op te wachten. Kom op Steve, knal de nieuwe SW versie de lucht eens in, want ik ben het zat dat mijn iPhone zo vreselijk langzaam kan zijn.

Maar goed, daar kwam de aankondiging en vandaag is het dan zover. Sneller, langer doen met je accu, minder verloren gesprekken, sneller backuppen, genius functie. Het is maar een kleine greep uit de talloze kleine updates, die deze grote update rijk zou moeten zijn.

Software versie 2.1 staat inmiddels online, en kan op elke iPhone geinstalleerd worden.

De iPhoneclub maakte al een klein lijstje, en kan voor de wat minder ervaren unlocked iPhone gebruiker best handig zijn.

Kort gezegd komt het op het volgende neer:

iPhone 3g T-mobile of Belgische iPhone: updaten kan zonder problemen.

iPhone 3g T-mobile of Belgische iPhone met jailbreak: update kan maar je jailbreak is verdwenen.

iPhone 3g locked met unlock-sim: even geduldig wachten tot iemand het test.

iPhone 1.0: updaten kan, maar je raakt wel je jailbreak kwijt.

Zelf heb ik een Belgische iPhone met een Vodafone sim (de beste combo in mijn ogen), en ik heb mijn iPhone net geupdate. De eerste ervaring na de update is super. Mijn contactenlijst laad idd een heel stuk sneller. Ik heb nu 99% 3g dekking t.o.v. 91% voor de update ( Field test).

SMSen ging voor het updaten nog ONWIJS langzaam, nu na de update lijkt dit haast zo snel als het zou moeten zijn. Vooral belangrijk is dat de iPhone in het gebruik een HEEL stuk sneller aan lijkt te voelen, en na de update staan al mijn programma's er direct weer op, iets wat ik van 2.0.1 naar 2.0.2 lekker zelf mocht doen.

Nu onder het tikken van dit bericht zit ik even met mijn iPhone te spelen, en whow wat werkt dit beter zeg. Ik had dit absoluut niet verwacht, maar de iPhone lijkt gewoon 10x beter te reageren, eigenlijk overal op lijkt het wel.

Ooh en het 3g logo is ook veranderd, nou dat is toch de kers in de appelmoes of niet?

Soms zijn er momenten dat ik me zit te verbazen over mijn iPhone. Toen ik een ruim jaar geleden mijn eerste AT&T iPhone (1.0.2) kreeg bijv., vorige week toen ik Shazam installeerde, en nu weer.

De iPhone is eigenlijk enorm 2007 maar goed, met de nieuwe update kan hij weer. Mijn advies is dus ook: nergens naartoe gaan, Itunes (8.0) openen en updaten die hap, het is die 15 min. van je leven keihard waard.

Over de auteur: Menno Stil