Toestellen
01 juli 2007 - Ron Smeets

iPhone stress test

De iPhone is nu bijna twee dagen te koop in de VS en volgens de berichten beginnen de voorraden aardig te slinken. Voor diegenen die er al eetntje hebben natuurlijk een reden om een beetje voorzichtig om te gaan met deze 600 dollar kostenden mobiel.

Niet voor PC World. Daar heeft men de iPhone de afgelopen anderhalve dag onderworpen aan een aantal Stress Tests om te zien hoe het toestel zich na een aantal weken / maanden gebruik zou houden. Gesimuleerd werden onder andere de iPhone in een zak met sleutels en het bewust (proberen) te bekrassen van het toestel met een metalen voorwerp.

Het resultaat mag er wezen (video na de 'lees meer'). Het scherm blijkt na alle mishandelingen nog steeds krasvrij en zelfs na een keer of vier op het asfalt gevallen te zijn werkt het toestel nog prima. De enige schade die het uiteidedelijk opgelopen heeft zijn wat krassen op de chromen zijkant (foto boven).

Bekijk hieronder ook de video van de Stress Test. Ik moet toegeven dat ik de kriebels in mijn buik kreeg toen ik zag hoe de iPhone van ongeveer anderhalve meter hoogte op het asfalt smakte.Gerelateerde links:
iPhone gesloopt. . .
iPhone uitgepakt. . .
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.