Entertainment
14 januari 2007 - Ron Smeets

iPhone skin voor Windows Mobile 5

Op een van de XDA Developers forum's is een skin opgedoken waarmee je een Windows Mobile 5 device de look-and-feel van een iPhone kunt geven.

Helaas heeft Apple al juridische stappen ondernomen om de in hun ogen 'gestolen ontwerpen' van het internet te laten verwijderen, maar dat zal de makers niet deren. Die vinden vast wel weer een andere weg om hun iPhone skin voor WM5 aan de man te brengen.

Zie hier de brief van Apple's juristen. Een beetje zielig vind ik het wel. Vooral dat ze ook nog zeggen dat "While we appreciate your interest in the iPhone, the icons and screenshot displayed on your website are copyrighted by Apple, and copyright law explicitly prohibits unauthorized display and distribution of copyrighted works." Ze voelen zich dus wel gevleid, maar sturen toch een legertje advocaten naar de boodschapper.

Jammer, want ik had hem best even op mijn Treo 750 willen installeren.Gerelateerde links:
Mac OS-X thema voor je Nokia S60 toestel
Namaak Apple
Windows Mobile 6.0 nauwelijks beter dan 5.0
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.