Geruchten
23 november 2017 - Ron Smeets

iPhone SE opvolger wordt in de lente van 2018 verwacht

De iPhone C was niet echt een succes maar toen Apple begin 2016 met de iPhone SE op de proppen kwam bleken er nog heel veel Apple fans te zijn die liever een 4 inch dan een 4.7 of 5.5 inch iPhone wilde hebben. Het vriendelijkere prijskaartje speelde daarbij ook wel een rol. Taiwanese bronnen claimen nu te weten dat Apple een opvolger voor de betaalbare iPhone SE in de lente van 2018 gaat onthullen. Nog los van de populaire schermgrootte is een iPhone die minder dan 500 euro kost, een iPhone SE heb je nu al voor nog geen 350 euro (en met de juiste aanbieding nog voordeliger), een welkom alternatief kunnen zijn voor de 800, 1100 en zelf meer dan 1300 euro modellen die Apple verder nog heeft.

Waarschijnlijk weer een 4 inch scherm
Hoewel Apple dit jaar ook een 5.8 inch iPhone onthulde is de verwachting dat de opvolger van de iPhone SE toch ook weer gewoon een 4 inch scherm zal hebben. De overige specificaties zullen wel een upgrade krijgen. Dat is althans zeer aannemelijk. De iPhone SE had feitelijk veel iPhone 6S specs (processor, camera en dergelijke) die in een iPhone 5S jasje gestoken waren. De kans lijkt groot dat Apple iPhone 7 of 8 specificaties in de nieuwe iPhone SE gaat stoppen. Of de naam hetzelfde blijft is ook nog niet bekend. Het zal in ieder geval niet iPhone SES worden ;) We gaan het wel zien. Voorlopig heeft Apple zelf nog met geen woord gerept over een opvolger voor de iPhone SE. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.