Nieuws
06 maart 2008 - Ron Smeets

iPhone SDK geintroduceerd, firmware 2.0 in Juni

Vandaag onthulde Apple dan eindelijk de release van de iPhone/iPod SDK toolkit voor ontwikkelaars die applicatie voor de iPhone willen maken en verkopen.

iPhone bezitters, die nog geen gehackte uitvoering hebben, zullen echter nog even moeten wachten voordat ze gebruik kunnen maken van de nieuwe features en third-party applicaties want de bijbehorende nieuwe firmware, 2.0, wordt pas in Juni uitgerold.

De eerste, officiele, third-party game voor de iPhone wordt EA Mobile's Spore en zal vanaf September te koop zijn in de iPhone App Store die met de nieuwe firmware op je iPhone (en via iTunes) geinstalleerd wordt.Gerelateerde links:
Apple onthult de 'iPhone software roadmap' op 6 Maart
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.