Nieuws
15 juli 2008 - Ron Smeets

iPhone ruzie tussen T-Mobile en Affiliate partners?

Schijnbaar is er rondom de lancering van de iPhone wat wrevel ontstaan tussen T-Mobile en haar Affiliate partners.

Veel partners hebben de afgelopen weken namelijk de komst van de iPhone aangegrepen om zelf ook de nodige traffic en sales te genereren.

Normaliter ontvangen de affiliates van T-Mobile een leadvergoeding (zonder afkeur) van rond de 20 Euro, maar schijnbaar wil T-Mobile in het geval van de iPhone andere regels hanteren, getuige ook onderstaande brief die de betreffende affiliates onlangs ontvangen hebben.

Beste affiliate partner van T-Mobile,

Goed om te constateren dat in affiliate land direct ingespeeld wordt op de iPhone hype.

Vanuit T-Mobile is het echter niet toegestaan om traffic / sales te genereren rondom de iPhone zonder expliciete toestemming van T-Mobile.

Op dit moment constateren wij dat meerdere affiliates op verschillende wijzen traffic aan het genereren zijn zonder dat hier goedkeuring op gekomen is.

Bij deze het verzoek om deze activiteiten per direct te staken, totdat T-Mobile goedkeuring geeft om online iPhone campagnes te draaien.

Bij voorbaat dank,

T-Mobile

Inmiddels is er wel een soort van een compromis bereikt want Affiliate Marketing Blog meldt dat T-Mobile inmiddels besloten heeft toch een leadvergoeding te betalen voor de verkopen die door de Affiliates gegenereerd worden. Deze ligt echter tussen de 1,50 en 2 euro en is dus maar een schijntje vergeleken bij de normale vergoedingen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. . .Gerelateerde links:
T-Mobile met 3 speciale bundels naar de iPhone.
iPhone vanaf vrijdag 11 juli om 09u30 te koop
iPhone abbo's in Nederland niet voor 'heavy users'
Tarieven voor de iPhone bekend
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.