Entertainment
02 november 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Whac-A-Mole

Na Beershooter kwamen we een vergelijkbare game tegen van dit genre waar we nog geen echte naam voor hebben.

Het Deense Kiloo heeft de Amerikaanse kermisattractie Whac-A-Mole omgezet in een snelle game, beschikbaar voor de iPhone en J2Me toestellen, die even lekker tussendoor gespeeld kan worden.

Whac-A-Mole is een traditioneel concept waar spelers voor bord met gaten staan. Op onverwachte momenten komen mollen uit de gaten, die met een hamer zo snel mogelijk naar beneden geslagen moeten worden. Natuurlijk biedt een digitale variant van het spel meteen tal van nieuwe uitdagingen. Zo heeft Kiloo er verschillende speelmodi aan toegevoegd. Spelers kunnen nu onder andere gebruik maken van stoppen om een gat te dichten. Ook zijn er verschillende minigames die toegang geven tot andere hamers en knuppels om de beestjes mee te bewerken.

Whac-a-Mole_3

Wij speelden de iPhone versie van de game. De game ziet er zeer gelikt uit en de geluiden passen perfect binnen de sfeer van de game. Wel moeten we toegeven dat de hoeveelheid en de moeilijkheid van de mini-games toch echt wel een minpunt zijn. Behalve de tijd bonus voegen ze niet echt veel toe en is de variatie te laag. Na een aantal keer spelen zal je waar mogelijk dan ook bewust mini-games overslaan om de snelheid in het spel te houden.

Hoewel de prijs voor reguliere toestellen af zal hangen van waar je de game koopt, is hij voor de iPhone te vinden voor € 1,99. Dat is wat hoog voor App Store begrippen wanneer het om een dergelijk simpel concept gaat. Toch is het een game die je zeker een tijdje bezig zal houden en we hopen dan ook dat Kiloo nog wat tijd zal steken in het optimaliseren van de mini-games.

Over de auteur: Arjan F Olsder