Entertainment
03 november 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Pang Mobile

Als je een echt ‘oude’ gamer bent ken je het spel wellicht als ‘Buster Bros’, maar de meeste gamers die ergens in de jaren 80 een MSX of C64 thuis hadden staan kennen het als ‘Pang’. Een game waarin jij het op moet nemen tegen dodelijke stuiterballen.

Nu is er ook een iPhone versie van de Pang beschikbaar en die heb ik effe uitgeprobeerd.

In de World Tour modus, begin je in een reis rond de wereld. Het spel telt 50 levels waarin je jouw stuiterballkillingskills zal testen. Iedere keer dat je op de ballen schiet, zullen ze namelijk splitsen en sneller/lager stuiteren. Op een bepaald punt zijn ze zo klein dat ze verdwijnen en wellicht een powerup beschikbaar stellen.

pang-mobile_5

De ontwikkelaars hebben veel tijd in de conversie van de game gestoken. De levels lijken zover ik kan zien gelijk aan het origineel en op een aantal bonus items na is de gameplay ook gelijkwaardig gebleven. Grafisch is de oppoetsbeurt erg netjes. Ik krijg het gevoel van vroeger bij de game van nu.

Toch is er een belangrijk minpunt en dat is de besturing. Dat werkt nu door met een vinger over een gebied te strijken. Jouw poppetje zal dan in dezelfde richting bewegen. Dat werkt gewoon niet lekker in een spel waar beweging zo enorm belangrijk is. Eerlijk is eerlijk, na een uur spelen kwam ik nog niet verder dan level 4. We hopen dan ook dat Player X hier in een update wat aandacht aan zal besteden want voor € 2,99 vinden wij Pang op dit moment niet leuk genoeg.

Over de auteur: Arjan F Olsder