Entertainment
06 januari 2010 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Navy Patrol Coastal Defence

Één van de grootste genres in iPhone games afgelopen jaar was Tower Defence. Op de iPhone (en de PSP Minis) maakte titels als Fieldrunners al furore en dat leverde vele remakes op.

Één van die remakes is Navy Patrol Coastal Defence. In deze game wordt het genre niet alleen op het water voortgezet, maar krijgt het ook een stevige hoeveelheid toevoegingen in de gameplay. Zo wordt de basis die jij moet verdedigen niet alleen aangevallen door boten en vliegtuigen, maar krijg je ook met onderzeeërs te doen. Het is dus zaak om jouw defensieve middelen goed in te zetten en op tijd op te waarderen.

cd1

Om jouw basis te verdedigen tegen boten en vliegtuigen krijg je de beschikking over drijvende geschutstorens en rakettorens. Voor onderzeeërs kan je gebruik maken van diepzee mijnen en daarnaast kan je een kleine vloot aan boten inzetten. Deze zullen overigens net als de torens op hun plaats blijven liggen. Al deze uitbereidingen kosten credits die je verdient door vijandige units uit te schakelen.Naast het materieel, bouw je ook bonussen op waarmee je tijdelijke upgrades uit kan voeren die geen credits kosten. Hierbij kan je denken aan slagkracht verdubbeling, sneller schieten en zelfs stormen en bommenwerpers. Je hebt drie categorieën van deze tijdelijke upgrades met elk vijf opties.

cd2

Grafisch blinkt de game niet uit, maar de gameplay van deze tower defence game is ronduit geweldig en zal de fans van het genre vele uren bezig houden. Naast diverse moeilijksheids niveaus, bevat het spel ook nog vele plattegronden. Wat ons betreft is Navy Patrol Coastal Defence een echte aanrader. Hij kost € 3,99 in de App Store, maar er is ook een gratis versie onder de titel Navy Patrol Coastal Defence Zero. Wij hebben de titels niet met elkaar vergeleken.

Over de auteur: Arjan F Olsder