Entertainment
26 december 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Minigore

Minigore is een titel die me bij het zien van de screenshots meteen al aansprak. Een klein schattig anime-achtig poppetje met een stevige gun en een heleboel enge beestjes die kennelijk goed kunnen bloeden (de ‘gore’) wanneer je ze neerschiet.

De game zelf is heel simpel. Jij bent in een omgeving vol enge beestjes en jouw enige doel is om ze zo snel mogelijk af te knallen om te voorkomen dat ze je pijn doen. Je krijgt oneindig veel minutie en als je geluk hebt weet je speciale bonussen op te pikken waardoor je bijvoorbeeld even onsterfelijk kan worden.

mzl.02bkunrwdk

Grafisch is de game fantastisch zoals je op de screenshots kan zien. Minder is het feit dat je met een on-screen keypad moet spelen waardoor je een deel van dat grafische geweld met je vingers afdekt. Daardoor kan je dus ook niet altijd zien waar de vijanden vandaan komen en dat is wel een tikkeltje jammer. Ik zou toch ook niet zo snel weten hoe de ontwikkelaar dat anders aan zou moeten pakken om het op te lossen.

mzl.02jxocnuci

Qua geluid is de game ook erg sterk opgezet. De makers hebben duidelijk budget uitgetrokken om de (soms wat schizofrene) karakters een eigen stem te geven en om de monsters van bijbehorende geluidseffecten te voorzien.

mzl.02zxxpiomf

Hoewel we van mening zijn dat er voor de controls een beter systeem zou moeten komen, kunnen we niet anders zeggen dan dat deze game gewoon erg leuk is om te spelen. Een aanrader dus voor iedereen die even lekker een eindje weg wilt knallen.

Over de auteur: Arjan F Olsder