Entertainment
18 januari 2010 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Implode!

Voor diegene die van onze Finger Physics review hebben genoten, hebben we nog een andere leuke game gevonden. In de game Implode! van IUGO is het de bedoeling om (op een soort blauwdruk) gebouwen op te blazen.

Net als bij een echte ‘Demolution Crew’ krijg je naast een gebouw om op te blazen, ook een bepaalde hoeveelheid bommen (afhankelijk van de moeilijkheid die je hebt gekozen). Deze bommen kunnen overigens uit verschillende soorten bestaan. Om een gebouw succesvol op te blazen is het dus niet alleen belangrijk om te bepalen waar je de bommen plaatst, maar ook welke bommen het zijn. Een bijkomende moeilijkheid is dat er soms gebouwen in de buurt staan die je niet mag raken.

Het eindresultaat van een explosie moet dan ook zijn dat het gebouw onder de ‘demolition line’ uitkomt (de stippellijn). Afhankelijk van het niveau en het gebouw waarmee je speelt, zal deze verschuiven. Steekt er iets boven de lijn uit? Dan zal je het opnieuw moeten proberen. Ben je succesvol? Dan krijg je daar een vergoeding voor.

Grafisch zit Implode! goed in elkaar. Het spelen op een soort van blauwdruk (die hier groen is) geeft het gevoel dat je echt aan het plannen bent. De geluiden en muziekjes in de game zijn echter niet heel bijzonder. Gelukkig staat de game dan ook toe dat de achtergrond muziek uit de iPhone zelf komt. Dat speelt wel zo lekker. Ook de zwaartekrachtberekeningen in de game lopen lekker waardoor je op het gegevenmoment wel aardig in kan schatten hoe een gebouw in elkaar zal storten.

Implode! is zeker een aanrader voor iedereen die games als Finger Physics kan waarderen.

Over de auteur: Arjan F Olsder