Entertainment
07 januari 2010 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Hotdog Down a Hallway

Dinsdag behandelden we met Monkey KickOff. Een typische Yeti Sports kloon voor Android toestellen. Vandaag hebben we een vergelijkbare game voor de iPhone met de uiterst bizarre naam ‘Hotdog Down a Hallway’. Kleine waarschuwing vooraf, deze game is niet PETA vriendelijk.

In deze game heb je als speler de beschikking over een varken en een gehaktmachine. Je raad het al, het één gaat in het ander en het resultaat is een echte hotdog die eruit schiet. Jij hebt dit hele proces uiteraard in de hand en het doel is om de hotdog zo ver mogelijk weg te schieten.

Om dit doel te bereiken, moet je als eerst de hoek waarin de machine de worst zal schieten aanpassen. Een hoek van ongeveer 40 graden doet het bij mij vrij goed. Zodra je de hoek op orde hebt, is het de bedoeling om het varken in de machine te werpen wanneer deze op vol vermogen draait.

hotdog2

In tegenstelling tot de game van gister, houdt het hier nog niet op. Gedurende de vlucht kan je de iPhone namelijk kantelen om de hotdog in een gestroomlijnde vlucht te houden. Op die manier kan je afstand winnen. Op bepaalde momenten kan het echter ook handig zijn om vaart te verminderen.

hotdog3

In de gang zijn namelijk verschillende elementen te vinden die jouw vlucht positief en negatief kunnen beïnvloeden. Zo zijn er bijvoorbeeld krabben die jou aan mootjes hakken, maar ook handschoenen om je tegen deze krabben te beschermen. Ook zijn er kamerplanten die als springschans te gebruiken zijn. Daarnaast zullen kroonluchters jouw vlucht ook weer versnellen. Tot slot zijn er nog ventilatoren die jouw vluch positief of negatief zullen beïnvloeden. Dit hangt er helemaal vanaf of je van voren of van achteren aan komt vliegen.

hotdog4

Hotdog Down a Hallway ziet er heerlijk uit. Vanaf het moment dat we de eerste screenshots zagen wouden we al meteen spelen. Alleen dingen zoals de kamerplant hadden iets leuker eruit mogen zien. Geluid valt weinig over te zeggen. Een paar standaard geluidseffecten is waar je het mee zal moeten doen. De gameplay is sterk. De makers hebben duidelijk laten zien dat je in een game als deze meer kan doen dan slechts toekijken. Hotdog Down a Hallway kost niks en is dus een must om te downloaden.

Over de auteur: Arjan F Olsder