Entertainment
23 december 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Finger Physics

Vandaag nemen we de iPhone titel Finger Physics onder de loep. De game is al een tijdje op de app store aanwezig en heeft in de meeste landen dan ook een top 10 notering binnen weten te halen. Niet onterecht overigens zoals verderop te lezen valt. Deze game is namelijk een must voor casual gamers die wel van een ‘anders-dan-anders’ puzzeltje houden.

In Finger Physics gaat het er om puzzels op te lossen met elementen die verschillende vormen en eigenschappen hebben onder verschillende omstandigheden. Klinkt dat als veel variabelen? Dat klopt en dat is meteen het verslavende eraan.

Zo zijn er puzzels in de Egg modus. Daarbij moet je een ei in een mandje proberen te laten vallen door enkele elementen op de goede volgorde te laten exploderen. Ook is er een lawn modus waarbij je elementen zo moet stapelen dat je een stabiele toren krijgt. Valt er een element? Mag je opnieuw beginnen…

finger-physics-2

Ook leuk is de Lunar Modus. Hierbij moet je wederom een toren bouwen, maar gaat het erom een bepaalde hoogte te behalen. Vallende stenen zijn dus geen probleem, maar verkleinen wel de kans dat je komt waar je moet zijn. Natuurlijk zal de volgorde waarop je de stenen krijgt de uitdaging ook bepalen.

De laatste mudus waar ik het kort over zal hebben (maar zeker niet de laatste modus in het spel) is Magnet Modus. In deze modus krijg je rode en blauwe stenen. Net als een magneet krijg je daardoor aantrekkende of afstotende krachten die op elkaar beginnen te werken.

finger-physics_5

Nu toch even over de game zelf. De graphics geven een plakboek idee, dat erg leuk is. Ook de afwerking is erg strak en kleurrijk. Qua geluid is de keuze wel aardig, maar niet bijzonder. De besturing is daarentegen wel heel goed uitgevoerd, net als de eigenschappen van de verschillende elementen waarmee je speelt.

De eerste keer dat ik kennis maakte met deze titel, was toen ik de lite versie speelde. Na die uitgespeeld te hebben kreeg ik via PressOK Entertainment de volledige versie toegezonden. Ik was daarbij bang dat ik alle puzzels uit de lite versie opnieuw moest spelen. Het bleek echter al snel dat de meeste puzzels uit de Lite versie niet meer in de volledige versie zitten. De Lite versie is dus een prima stap als je niet meteen geld wenst uit te geven. Ik kan deze review alleen maar afsluiten met de boodschap dat het een heerlijke game is die ik iedereen kan aanraden.

Over de auteur: Arjan F Olsder