Entertainment
05 november 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Cliffed

IUGO (maker van o.a. Toy Bot Diaries) kondigde gisteren een nieuwe game aan met de naam Cliffed. In deze game is het de bedoeling dat je met het door jou gekozen personage zo snel mogelijk, zo diep mogelijk in een klif weet af te zakken.

De besturing is extreem simpel. Druk links voor links en druk rechts voor rechts. Druk twee keer kort na elkaar om te sprinten. De val is eindeloos dus het gaat er puur om om zo veel mogelijk punten te scoren. Ook kan je de verschillende karakters vrijspelen door bepaalde scores te halen. De verschillende karakters hebben minimale invloed op de loop en valsnelheid.

Tijdens je val wordt je steeds door plateaus onderbroken. Op die plateaus staan stenen waar je niet overheen kunt. Je zult dan zo snel mogelijk het gat moeten vinden om verder te kunnen. Beweeg je te langzaam, dan loop je het risico om buiten het scherm te geraken en ben je meteen af.

cliffedscreen04

Als extraatje heeft IUGO een on- en offline hall of fame toegevoegd en is er een multiplayer modus die met maximaal 8 personen te spelen is.

De gameplay is simpel maar strak en dat gaat ook op voor de grafische kant van het spel. Op de US App Store kost hij $ 1,99 en dat zal neerkomen op ongeveer € 1,50 hier. Voor iedereen die een leuke game zoekt om even een paar minuten mee te doden is dit zeker een aanrader.

Over de auteur: Arjan F Olsder