Entertainment
22 september 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Beershooter

In Duitsland is het Oktoberfest uitgebroken. Reden genoeg om deze eerste One Minute Review sinds tijden te wijden aan een leuke casual game die alles met bier te maken heeft!

Op het moment dat de game start, wordt je als speler al begroet met de typisch Duitse muziek die tijdens zo'n beetje elk bierfeest te horen is.

Jij krijgt de rol als de Beer Shooter. Een soort Duke Nukem, maar dan met Bier. Voor je zit een grote groep Duitsers aan tafel. Zodra die hun mond open doen, is het de bedoeling dat je die vol spuit. Naarmate de game vordert, zullen de drinkers sneller om jouw aandacht vragen. Voor iedere keer dat je raak spuit krijg je 20 punten. Voor iedere misser moet je vijf punten inleveren (hoewel zwaardere straffen op hun plaats zouden zijn voor deze vorm van alcohol misbruik). Tussendoor zullen ook dieren hun kop om de hoek steken om bier te vangen. Door op de dieren te spuiten kunnen flinke hoeveelheden bonuspunten opgehaald worden.

beershooter

Al met al is Beershooter een leuke game die zich goed weet te onderscheiden van de overige 70.000 games die het platform kent. Het is dan ook ideaal om even snel een paar minuten te vullen. De vormgeving is kleurrijk en goed, duidelijk getekend. Ook aan het geluid is veel aandacht besteed. Naast de typisch Duitse muziek zitten er ook veel Duitse vocals in dit geval zou ik dat ook niet anders willen horen.

Beershooter is een aanrader voor iedereen met een liefde voor bier.

We hebben de iPhone versie van de game beoordeeld, maar voor gewone telefoons is er ook een J2me versie verkrijgbaar. De iPhone versie is tijdens het Oktoberfest gratis te downloaden op de App Store.

Over de auteur: Arjan F Olsder