Entertainment
12 maart 2010 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Angry Birds

Deze maand lanceerde Rovio de game Angry Birds. Angry Birds is een game waarin een stel vogels pissig is geworden op een bende varkens die er met de eieren vandoor zijn. Hoe die geschiedenis precies in elkaar zit ga ik niet uitleggen. Daarvoor moet het filmpje hieronder bekeken worden.

http://www.youtube.com/watch?v=I2SaZQ882zg

De game is een creatieve mix tussen Implode! van IUGO en Crazy Pinguin Catapult van Digital Chocolate. Je krijgt dan ook een gevarieerd pluimage aan vogels die je met een kleine katapult op de varkens af moet schieten. De varkens bewegen niet, maar zijn wel zo slim om zich in gebouwen te verschuilen. Je zal dus zo moeten schieten dat de vogel, of delen van het gebouw op een varken vallen. Wanneer alle varkens geraakt zijn mag je naar het volgende niveau. De punten (en een sterren waardering) hangen daarna af van hoeveel vogels over zijn.

In de verschillende levels variëren niet alleen de hoeveelheid varkens die je af moet maken, maar ook de hoeveelheid en het soort vogels die je krijgt. Zo zijn er onder andere Ninja vogels die onderweg versnellen om dwars door muren te knallen en vogels die zichzelf in drieën splitsen. Zeg maar de ‘daisycutters’ van het stel.

Hoewel de varkens niet echt heel mooi getekend zijn, doen de rest van de graphics het prima. Natuurkundige elementen als zwaartekracht zijn erg goed uitgewerkt. De aandacht voor het geluid maakt het geheel mooi af. Voor de fans van eerder genoemde games is dit zeker een game om te checken.

De game kost €0,79 en Publisher Chillingo heeft aangegeven dat er inmiddels ruim een half miljoen downloads zijn geweest. Met andere woorden, dit is weer één van die zeldzame kaskrakers op de App Store. De game is ook beschikbaar op Nokia Ovi.

Over de auteur: Arjan F Olsder