Entertainment
09 december 2009 - Arjan F Olsder

iPhone Review: Amateur Surgeon Christmas Edition

We blijven een beetje in de medische hoek hangen. Na Pocket Clinic gisteren, kijken we vandaag naar de kerst special van Amateur Surgeon. Amateur Surgeon is een titel van Adult Swim, het grovere broertje van Cartoon Network. De game zelf is gemaakt door Artificial Life.

In de game, ben je een niet al te snuggere dokter die tijdens een tripje met zijn privé jet tegen de kerstman aan vliegt. Beiden storten dan ook neer op (hoe kan het ook anders), de elfen werkplaats. Zoals je mag verwachten is de schade dan ook groot en mag jij als enige overlevende aan de slag om alle slachtoffers op te lappen.

Helaas heb je alleen een mes bij je, maar gelukkig liggen er voldoende voorwerpen om succesvolle operaties uit te kunnen voeren. Zo heb je vrolijk gekleurd plakband voor hechtingen, branders om bloedingen mee te stelpen en boren om ehm… mee te boren.

Image2

Goed, tijd voor de eerste elf. Meteen al krijg je een elf waar diverse voorwerpen uit de buikholte steken zoals zuurstokken, maretakken en snoeprepen. Wanneer je die verwijderd hebt, kom je er al snel achter dat de elf ook een serie kersverlichting in zijn buik heeft. Tijd om grote gaten te snijden zodat de verlichting ook uit de buik getrokken kan worden. Eenmaal klaar, staat de volgende uitdaging alweer te wachten. In totaal mag je vijf kerst slachtoffers proberen te redden.

Amateur Surgeon Christmas Edition is een gratis game, maar dat had echt niet gehoeven. De game zit barstend vol zwarte humor en heeft genoeg gameplay om je een uurtje of twee bezig te houden. Zeker een aanrader voor de kerstdagen dus.
* Helaas hadden we geen mooie screenshots ter beschikking.

Over de auteur: Arjan F Olsder