Nieuws
27 juni 2007 - Ron Smeets

iPhone Q&A: meer bewijs voor een ingebouwde SIM

Eigenlijk wist ik het al, maar geleid door (valse) hoop plaatste ik het vorige bericht hierover nog onder de noemer 'geruchten'.

Inmiddels heeft Apple een uitgebreide Q&A sectie online gezet voor de iPhone en daarin worden een aantal vragen met betrekking tot het gebruik van andere SIM kaarten, unlocken en gebruik in het buitenland behandeld.

Over internationaal gebruik zegt Apple: De iPhone is een quad-band GSM die wereldwijd gebruikt kan worden. Zorg wel dat je een internationaal roaming pakket afgesloten hebt bij je AT&T abonnement.

De vraag of de iPhone 'unlocked' kan worden is het antwoord: AT&T is de exclusieve provider voor de iPhone. Heb je nu een abonnement bij een andere provider dan kun je, met behoud van je mobiele nummer, overstappen naar AT&T.

Over het gebruik van een andere SIM-kaart (feitelijk dezelfde vraag, maar anders verwoord): Je moet de SIM kaart gebruiken die pre-installed in de iPhone zit.

Voor de liefhebbers nog even de originele teksten. . .

Can I use my iPhone internationally?

iPhone is a quad-band GSM phone and will work around the world. Before you travel, make sure that international dialing and roaming are enabled through AT&T and that the places you’re going offer GSM coverage. Visit AT&T help for more information.

Can I “unlock” iPhone and use it with another wireless carrier?

AT&T is the exclusive wireless carrier for iPhone in the United States. If you currently use another wireless carrier, you can choose to transfer your number when you activate your AT&T account.

Can I use the SIM card from my current mobile phone?

You should use the SIM card that came preinstalled in the iPhone.Gerelateerde links:
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Marketingplan voor de iPhone??
iPhone Virtueel Keyboard instructiefilmpje
Ga jij een iPhone kopen?
iPhone ook voor prepay bellers
Cingular opent iPhone community
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.