Toestellen
10 maart 2009 - Ron Smeets

iPhone prototypes te koop

Niet meteen opgewonden raken want gaat helaas niet over de nieuwste iPhone, die overigens nog niet aangekondigd is.

Op eBay zijn twee prototypes opgedoken van de eerste iPhone. Volgens de gegevens zouden de toestellen in week 49 van 2006 gemaakt zijn. Dat is dus ruim een maand voor de officiele aankondiging van de eerste iPhone en meer dan een half jaar voor de release.

De verkoper zegt dat beide prototypes zowel soft- als hardwarematig nog lang niet af was. Iets voor een echte verzamelaar / Apple freak dus.

Een van de twee toestellen zou wel kunnen bellen en SMSjes ontvangen maar heeft nog geen virtueel keyboard om SMSjes mee te schrijven. Het andere prototype is een niet-werkend model.

Op dit moment staat het hoogste bod vor beide toestellen al ruim boven de 900 dollar. De kans is echter wel groot dat Apple de veiling offline laat halen. De boys uit Cupertino hebben dat eerder ook al gedaan toen prototypes van hun producten op eBay aangeboden werden.

iPhone-Proto-a
iPhone-Proto-b
iPhone-Proto-d
iPhone-Proto-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.