Geruchten
15 maart 2009 - Ron Smeets

iPhone prijzen omlaag?

Het is pas Maart en de nieuwe versie van de iPhone is nog lang niet aangekondigd maar dat die ergens deze zomer zal gaan verschijnen lijkt, gezien Apple's product lifecycle strategie van de afgelopen jaren, onvermijdelijk. Bovendien werd afgelopen week ook al de komst van een hele nieuwe firmware (versie 3.0) aangekondigd.

In Engeland doen inmiddels ook al de geruchten de ronde dat de lokale iPhone provider, O2, al een prijsverlaging van het huidige iPhone model, de 3G, voorbereid.

Momenteel zijn de 8 en 16GB versies van de iPhone 3G in Engeland gratis vanaf abonnementen die maandelijks respectievelijk 44 en 73 pond kosten. Volgens de geruchten zal het toestel binnenkort al gratis zijn bij abonnementen vanaf 35 (8GB) en 45 (16GB) pond.

Geen echt spectaculaire prijsverandering als je het mij vraagt en ik zou het ook niemand willen aanraden om dan (als de prijsverlaging een feit is) nog een nieuwe iPhone 3G met een tweejarig abonnement te kopen als je al bijna zeker weet dat de nieuwe iPhone er aan zit te komen. Maar dat moet natuurlijk iedereen zelf weten. Aan de nieuwe iPhone zal t.z.t. natuurlijk ook weer een hoger prijskaartje vasthangen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.