Nieuws
22 december 2012 - Ron Smeets

iPhone populairder dan Android in de VS

In de wetenschap dat Android, wereldwijd, al zo'n driekwart van de smartphone markt in handen heeft is dit bericht uit Amerika toch wel bijzonder te noemen.

Op basis van verkoopcijfers heeft de iPhone in een periode van twaalf weken tussen begin september en eind november namelijk een marktaandeel van ruim 53% weten te behalen. Android smartphones kwamen in die periode niet verder dan een kleine 42%.

Natuurlijk is dit slechts een momentopname, maar dat zijn feitelijk alle kwartaalcijfers. Waar ook rekening mee gehouden moet worden is het Amerikaanse chauvinisme, alhowel Google natuurlijk ook Amerikaans is ;-)), en het feit dat in de betreffende periode de iPhone 5 op de markt kwam. Dat komt de verkoopcijfers van Apple altijd ten goede.

Wat ook opvalt in onderstaande lijst zijn de teloorgang van RIM en het matige succes van Windows Phone 8. Van elke 1000 verkochte smartphones in de VS waren er nog maar 14 een BlackBerry. Ook Windows Phone (8) gaat nog niet erg hard met een verkoop martkaandeel van 2.7% kon het Microsoft OS, gedreven door Nokia, slechts een stijging van iets meer dan een half procent bijschrijven vergeleken met een jaar geleden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.