Entertainment
20 juli 2011 - Ron Smeets

iPhone overleeft val van ruim 4 kilometer

Het is niet de eerste keer dat een iPhone van grote hoogte valt en het kan navertellen ;-)) Toch is dit geen bewijs voor het feit dat de iPhone sterker is dan de gemiddelde (smart)phone. Er zijn immers ook genoeg verhalen bekend van iPhone eigenaren die na een val van enkele centimeters al met een kapot scherm opgescheept zaten.

Hoe dan ook, parachutist Jarrod McKinney hoort tot de gelukkigen. Zijn iPhone 4 gleed op 13.500 voet (4.115 meter) uit zijn zak, zonder parachute ;-))

McKinney merkte pas dat zijn iPhone weg was toen hij zelf, mét parachute, geland was en een foto wilde maken. Het is dus niet helemaal zeker dat zijn iPhone inderdaad van ruim 4 kilometer hoogte gevallen is, maar het toestel zal in ieder geval tijdens Jarrod's vrije val uit zijn zak geglipt zijn.

Enfin, via een GPS locator wist Jarrod zijn iPhone terug te vinden en toen hij het toestel belde bleek dat die het nog steeds deed. Het glas was wel kapot (zie foto), maar dat zal niemand echt verbazen. Zeker als je bedenkt dat het toestel op het dak van een gebouw landde, zo'n 800 meter van de plek waar Jarrod zelf weer voet aan de grond zette.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.